Kwaliteitsverklaringen

Vraag en Antwoord

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is qua werking te vergelijken met een koelkast. Maar in tegenstelling tot een koelkast werkt de Hitachi warmtepomp andersom. De Hitachi warmtepomp die bij u is geïnstalleerd bestaat uit 2 delen. Een buitendeel om energie uit de buitenlucht te onttrekken. De energie wordt door de Hitachi warmtepomp opgewaardeerd waardoor er meer warmte kan worden afgegeven door het binnendeel. Het binnendeel verzorgt de afgifte van de warmte door vloerverwarming en de warmwaterboiler. De Hitachi warmtepomp verbruikt elektriciteit. Deze elektriciteit is nodig om de warmte uit de buitenlucht op te waarderen en de warmte over te brengen in uw woning.

Wat is COP?

Voor elke kW elektriciteit die de Hitachi warmtepomp gebruikt wordt er 5 kW warmte geproduceerd. Hierdoor heeft een Hitachi warmtepomp een rendement van 500%. Dit rendement wordt uitgedrukt in COP “Coëfficiënt of Performance”. Hoe hoger de COP, hoe hoger het rendement is. Waardoor er minder energie nodig is om uw woning te verwarmen in vergelijking met een warmtepomp met een lagere COP.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp t.o.v. CV ketel?

Een van de grootste voordelen van een Hitachi warmtepomp is de manier van het opwaarderen van de warmte. Door maar gebruik te maken van 1 kW elektriciteit wordt er 5 kW warmte geproduceerd vanuit een duurzame bron. Tevens zorgt het hoge rendement van een Hitachi warmtepomp ervoor dat de maandelijkse kosten voor verwarming dalen. Met de Hitachi warmtepomp in combinatie met zonnepanelen is een bijna energie neutrale woning binnen handbereik. Door het rendement en het tot een minimum beperken van fossiele brandstoffen heeft de Europese Unie warmtepompen aangemerkt als een duurzaam energieproduct. Hierdoor zijn er subsidies voor de warmtepomp beschikbaar.

Zijn er subsidies op de warmtepomp?

Er is de ISDE Subsidie. Welke voor de Hitachi S-Combi 2,5 een indicatief subsidiebedrag heeft van €1.800,-. Voor meer informatie over het aanvragen van de subsidie bekijk de website van het RVO hier. De Hitachi S-Combi 2.0 en 3.0 hebben een indicatief subsidiebedrag van €1.700,- en €1.900,- De ISDE subsidie is voor huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd. U kunt als eigenaar van uw woning de subsidie aanvragen doormiddel van uw eigen DigID. Houdt u er wel rekening mee dat de subsidie binnen 6 maanden na het installeren moet worden aangevraagd.

Kan een warmtepomp direct warm water produceren?

Een Hitachi warmtepomp kan niet direct warm water produceren. Maar u kunt wel direct gebruik maken van warm water. De Hitachi warmtepomp heeft een boilervat van 200L of 260L. In het boiler vat wordt de gewenste temperatuur constant gehouden. Hierdoor kunt u direct gebruik maken van warm water voor in bad of onder de douche.

Is onderhoud aan de Hitachi warmtepompinstallatie noodzakelijk?

Een jaarlijkse controle door de installateur voor de gehele warmtepomp installatie is noodzakelijk. Door controle en onderhoud blijft de installatie in optimale conditie. Ook kunt u gebruik maken van de Hi-kumo app waarmee u op afstand uw Hitachi warmtepomp kunt bedienen. Daarnaast is het voor de installateur makkelijk om op afstand problemen op te lossen. Waardoor u gelijk bent geholpen of dat de service monteur maar één keer hoeft langs te komen. Hierdoor kunt u blijven genieten van de van de Hitachi warmtepomp.

Wat is de levensduur van een Hitachi warmtepomp?

Bij normaal gebruik van de Hitachi warmtepomp en door het jaarlijks laten uitvoeren van service en onderhoud is de verwachte levensduur 15 jaar. In de realiteit komen we vaak warmtepompen tegen die langer mee gaan.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

De bewegende onderdelen van een warmtepomp maken geluid. Dat zijn de compressor, ventilator en het expansieventiel. De buitenunit van de Hitachi warmtepomp maakt ongeveer even veel geluid als een normaal gesprek op 1 meter afstand. Dat is 60 dB(A). Het binnendeel van de Hitachi warmtepomp maakt even veel geluid als een leeszaal in de bibliotheek, dat is ongeveer 40 dB(A).

Wat kan ik verwachten qua comfort van een warmtepomp?

Een Hitachi warmtepomp kan het hele jaar door een comfortabel klimaat creëren in uw woning. In de koudere maanden verwarmt de warmtepomp de woning en voorziet het van warm water. In de warme zomer maanden kan de Hitachi warmtepomp ook voor verkoeling en warm water zorgen. Zodoende kunt u het hele jaar door genieten van een lekkere temperatuur in uw woning.

Ervaar het gemak van deze
revolutionaire warmtepompen