Kwaliteitsverklaringen

Yutaki S

Yutaki S

Het systeem is bijzonder geschikt voor nieuwbouw projecten, waarbij u graag vloerverwarming wilt toepassen. Met de extra optie om te koelen kunt u in de zomer genieten van een koele woning. Zo heeft u het hele jaar comfort. De Yutaki heeft ook een anti-legionellaschakeling dat betekend dat de warmtepomp 1 keer in de week het tapwater opwarmt to 60 °C om alle legionella die in het systeem zitten te doden.

De Yutaki S lucht/water warmtepomp is een krachtig split-systeem met een binnen- en buitenunit. U heeft met acht vermogens van 4,3 tot 24,0 kW de keuze uit een grote reeks units. Voor elke woning een oplossing. Helemaal nieuw in het programma is de 2,5 PK (6,0 kW). Deze krachtigere unit is ideaal voor grotere woning. De binnenunits zijn in drie verschillende afmetingen beschikbaar: De kleinste unit van 712 × 450 × 275 mm kan zelfs in een standaard bovenkastje van de keuken worden verstopt. De andere afmetingen zijn 890 × 520 × 360 mm en 890 × 670 × 360 mm.


De compacte binnenunits hebben zelfs bij kleine afmetingen zeer efficiënt. Ze blinken uit door de beste efficiëntiewaarden (COP) in de markt en kunnen naar wens en behoefte worden toegepast voor laagtemperatuur radiatoren, vloerverwarming of andere gemengde systemen. Door een warm tapwatertank op de Yutaki S warmtepomp aan te sluiten kan daarnaast warm tapwater worden bereid. De Yutaki S warmtepomp draagt substantieel bij aan kostenbesparingen, doordat de watertemperatuur wordt verlaagd als de buitentemperatuur oploopt (warmtecurve). De Yutaki S warmtepomp werkt dankzij de vloeistofinspuiting zelfs bij een buitentemperatuur van maximaal -25 °C. Hierdoor bent u verzekerd dat zelfs bij zeer strenge winters, u er warmpjes bij zit. De watertemperatuur kan, met gebruikmaking van de verschillende opties en afhankelijk van de buitentemperatuur, variëren tussen 20 °C en 60 °C. Extra functies zijn o.a. droging van dekvloer en anti-legionellaschakeling. Deze wordt één maal per week geactiveerd en kan handmatig worden uitgeschakeld.


In combinatie met vloerverwarming zorgt de Yutaki S warmtepomp voor de best mogelijke, gelijkmatige temperatuurafgifte. Het is ideaal voor optimalisering van een bestaand verwarmingssysteem maar ook voor volledige nieuwbouw zonder aanvullende verwarmingssystemen. Daarbij biedt het compacte ontwerp in drie verschillende afmetingen van de binnenunits een veelvoud aan installatiemogelijkheden. 

Voordelen in één oogopslag

  • Kan nagenoeg onzichtbaar worden ingebouwd
  • Drie afmetingen compacte binnenunits
  • Beste efficiëntiewaarden in de markt
  • Werkt tot van -25°C
  • Anti-legionellabescherming
  • Gebruik van zonne-energie mogelijk

Ervaar het gemak van deze revolutionaire warmtepompen